var pixel_id = parseInt("144308222913212");

Un frumos cadou pentru iubit de ziua lui de nastere, in 2019: bratarile Adrien Marazzi din piele

Un frumos cadou pentru iubit de ziua lui de nastere, in 2019: bratarile Adrien Marazzi din piele

A fost o vreme cand singurul accesoriu acceptabil pentru un barbat era ceasul. Dar vremurile se schimba…

Bratarile – si aici vorbim de diverse materiale: piele, argint, pietre semipretioase – sunt astazi la putere pe incheieturile mainilor barbatilor. Si nu doar cate una… ci mai multe odata.

De unde vine moda bratarilor? Un (foarte) scurt istoric

In vremea Egiptului antic si a Imperiului Roman, barbatii purtau catuse de aur pentru a-si pune in evidenta statutul social. Insa in Evul Mediu, moda bratarilor a apus pentru o perioada, tinutele barbatesti fiind croite in special cu maneca lunga. In aceste conditii, incheietura mainii unui barbat nu mai putea fi folosita pentru a afisa o bijuterie.

In 1868, ceasornicarul elvetian Patek Philippe a construit primul ceas de mana, pe care l-a oferit cadou contesei Koscowitz din Ungaria. De atunci si pana in prima jumatate a secolului 20, ceasurile de mana au fost considerate un accesoriu specific feminin. Dar odata cu primele mari conflagratii ale secolului 20, ceasul de mana a fost adoptat de soldatii care luptau pe front, ca inlocuitor al ceasului de buzunar.

Deja in anii ’20, ceasurile de mana erau considerate ca fiind accesorii de moda indispensabile unui barbat, in lipsa lor – incheieturile mainilor ramanand goale, fara nimic altceva.

Insa in anii ’50 a reaparut moda bratarilor pentru barbati. Bratarile masive cu nume (de obicei al proprietarului) gravate pe ele au facut pentru o vreme furori.

In anii ’70 generatia hippie a adus in prim plan bratara din material textil, dar adevarata „revolutie a bratarilor” a avut loc undeva la inceputul anilor 2000, cand ONG-urile caritabile au inceput sa foloseasca bratari tematice, pentru sensibilizarea publicului.

Astazi, bratarile pentru barbati din piele sunt considerate un accesoriu must-have. Staruri din sport si din showbiz cum ar fi David Beckham, Kanye West sau Puff Daddy poarta cu mandrie creatiile marilor case de moda din domeniu.

Stim ca esti in cautarea unui cadou pentru iubitul tau de ziua lui de nastere, iar noi ti-am pregatit o selectie de bratari pentru barbati din piele, care sigur ii vor placea:

 

Taguri:

Comentarii